Nieuws

Nieuwe dienstregeling 2020

Wijzigingen in de dienstregeling van alle OV-bedrijven

Laatste update: donderdag 12 december 2019 11:00

Vanaf 15 december 2019 veranderen de meeste dienstregelingen. Deze nieuwe dienstregelingen zijn verwerkt in onze OV-reisplanner. In dit bericht vind je per OV-bedrijf wat de veranderingen voor het komende jaar zijn.

Nieuwe dienstregeling en OV-bedrijven 

Elk jaar gaat in december de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in. Dit jaar is dat vanaf zondag 15 december. Deze nieuwe dienstregelingen zijn terug te vinden in onze OV-reisplanner.

Plan je reis  

Overzicht wijzigingen per 15 december 2019

Overzicht bij de OV-bedrijven

Zodra de informatie over de dienstregeling per OV-bedrijf bekend is klik je hieronder door naar de informatie die hierover te lezen is op hun website.

U-OV - tram naar Science Park gaat rijden

Tram 22 is klaar voor vertrek. Vanaf 16 december wordt de nieuwe tramlijn van U-OV in gebruik genomen. Elke 6 minuten rijdt lijn 22 tussen Utrecht Centraal en Science Park. De tijden zijn in onze planner verwerkt.

Op Utrecht Centraal is het nieuwe perron B ingericht voor de trams. Wie met een sprinter aankomt in Utrecht kan ook makkelijk overstappen op station Vaartsche Rijn. Daar stopt Tram 22 namelijk ook. Handig als je bijvoorbeeld uit Woerden of Houten komt. Lees op de site van U-OV meer over alle haltes.

Qbuzz Groningen/Drenthe en RET cashloos

Ook bij Qbuzz Groningen en Drentje en RET betaal je per 15 december 2019 met je bankpas wanneer je een los kaartje wilt kopen. Bij zo goed als alle OV-bedrijven is vanwege de veiligheid het contantgeld dan weg bij de chaufeurs en bestuurders van de trams en metro's. Wil je weten hoe je voor een loskaarje kunt betalen bij jouw OV-bedrijf? Kijk dan in ons overzicht. 

Station Zwolle stadshagen opent per 15 december 2019

Reizigers kunnen vanaf de nieuwe landelijke treindienstregeling, die vanaf zondag 15 december 2019 in gaat, ook in- en uitstappen op station Zwolle Stadshagen. Uit de proefritten die in juni zijn uitgevoerd op de Kamperlijn blijkt dat met maatregelen in de bediening van de trein een veilige en betrouwbare dienstregeling met een snelheid van 100 km per uur mogelijk is. Alle overstappen in Zwolle, behalve zoals eerder aangegeven de overstap in de richting van Lelystad en Den Haag, blijven behouden.

De provincie Overijssel heeft daarom, na overleg met Keolis Nederland, ProRail en de gemeenten Zwolle en Kampen, besloten om station Zwolle Stadshagen vanaf 15 december definitief in de dienstregeling op te nemen. Je leest er meer over in het bericht van ProRail.

Kerst en Oud & Nieuw 

Het openbaar vervoer rijdt tijdens de kerstdagen en Oudejaarsavond & Nieuwjaarsdag een andere dienstregeling dan op normale dagen. De wijzigingen voor de feestdagen zijn op dit moment nog niet verwerkt. Plan je reis kort van te voren zodat je met de juiste planning op reis gaat. 

Nieuwe OV-prijzen 2020

Vanaf 1 januari 2020 zijn er ook wijzigingen in de prijzen. Hoeveel je reis kost zie je in het reisadvies. Je kunt ook kijken wat de prijzen van abonnementen zijn op onze speciale pagina's hierover. Of klik onderaan het reisadvies (in de website) door op 'Prijs opbouw' en daarna op 'Bekijk alle prijzen' om de specifieke prijsinformatie voor jouw reis te zien. 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)